Risotto Nero
Et par håndfulde risottoris
Olivenolie
Blæk fra blæksprutter (sælges hos fiskehandleren, jeg bestilte hos Fiskebørsen på Islands Brygge)
Blæksprutte
Salt & peber
Persille, hvidløg og reven økocitronskræl til pynt
Fiskefond

At lave Risotto Nero er nemt, meget nemt. Og det smager himmelsk og giver en øjeblikkelig oplevelse af at sidde i Italien på en plads i Venedig og nyde retten med kold hvidvin til.

Et godt råd er at have en god fiskefond i fryseren. Vi havde i løbet af vinteren købt nogle store fisk og kogt hoveder og hale til en intens fond vi fortyndede. Du skal cirka bruge 1,25-1,5 liter væske. Alternativt kan man bruge en grøntsagsbouillon eller fiskebouillonterning. Tilsæt gerne lidt fiskefond fra en flaske, hvis du har det.

Man varmer olien op, smider et par håndfulde risottoris i gryden (kan laves i dyb pande, stor gryde eller i en wok). Når risene er gennemsigtige, så tilsættes der løbende en smule væske og når den er ved at være kogt væk, så tilsættes der ny væske. Det gentages frem til retten er færdig. Bør tage ca. 30-45 minutter at kogene risene ind med fiskefonden / væsken.

Når risene er færdige sattes de lunt med låg på. Herefter steges blæksprutte på en pande. Høj varme, kort tid i olie. Tilsæt salt og peber.
Retten serveres med blæksprutte på toppen af risene og øverst drysses der en rundhåndet mængde persille-, hvidløg- og økocitronskrælsblanding ud over.

Udført af Lars :-)


Kommentarer