30 flasker æblevin er sat over for en uge siden - det ser lovende ud


Der er fem æblesorter fra egen nyttehave og seks sorter fra Amager Fælled. Alt i alt satte vi ti kilo æbler fra 11 æblesorter over sammen med 5,5 kilo sukker. Der er brugt hvidvins-tanniner, citronsyre, gærnæring, campden og pectid enzymer og champagnegær (EC-1118).

Den ryger snart på vinballon og syder stadig fint under et klæde efter en uge.

Det er sjovt og nemt at lave sin egen vin. Men jeg vil anbefale man laver vin på bær man selv samler i egen have, i naturen eller på selv-pluk på landets mange plantager. Det er sjovere når man har haft fingre nede i det og laver noget hvor man selv har været på stedet hvor bærrene har vokset. Jeg går 100% ind for en locavore tankegang. Kald mig bare en hippie 😉

Det vigtigste når man laver vin er at have det rigtige udstyr. Og det kan købes i mange butikker. Jeg har handlet med fem eller seks danske webshops og besøgt et par fysiske butikker i København. En af de bedste derude er Maltbazaren på Nørrebro, som er meget hyggelig. De har ikke alt i butikken men kan skaffe det meste.

Kommentarer